Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δελτίου Τύπου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ρεθύμνου και του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου

Ρέθυμνο 16 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι του Ρεθύμνου, μαζί με τους συναδέλφους όλης της Ελλάδας, κλείνουμε τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις μας (μετά τις αποφάσεις των Δ.Σ. Ε.Σ.Ε.Ε., Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008.

Κλείνουμε για να διαμαρτυρηθούμε και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας, τους πελάτες μας, τους συμπολίτες μας ότι δεν θα επιτρέψουμε τον αφανισμό των μικρομεσαίων, αυτών που κάθε κυβέρνηση χαρακτηρίζει σαν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας, εννοώντας μάλλον του φορολογικού συστήματος!

Είμαστε αντίθετοι στην επιβολή του άρθρου 14 του νέου φορολογικού νόμου και ζητάμε την κατάργηση του.

Δεν είναι δυνατόν να καταργείται το αφορολόγητο όριο των 10.500 € με συνέπεια τον επί πλέον φόρο των 1650 € (μαζί με την προκαταβολή φόρου) για κάθε επαγγελματία, για κάθε έμπορο το 2008.

Δεν είναι δυνατόν η αποτυχία της διαχείρισης των οικονομικών να βαπτίζεται σαν επιχείρηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αυτής που ο μηχανισμός του Κράτους αδυνατεί να συλλάβει από το λαθρεμπόριο, το παραεμπόριο και την παραοικονομία.

Φτάνει πια η στοχοποίηση και η κατασυκοφάντηση συλλήβδην των μικρομεσαίων, καλώντας τους να αντιμετωπίσουν και την Διεθνή οικονομική κρίση.

Λέμε όχι στους αιφνιδιασμούς!

Δεν ανεχόμαστε να μας αποκαλούν φοροφυγάδες εμάς που καταβάλαμε το 2007, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, 3.391 € φόρο ό καθένας μας (αναλογικά-μέσος όρος).

2007
Μέσος Ετήσιος Φόρος που καταβλήθηκε
Μέσο Ετήσιο Δηλωθέν Εισόδημα
Έμποροι, Επαγγελματίες,
Βιοτέχνες, Βιομήχανοι
3.391 €
25.702 €
Ελεύθεροι Επαγγελματίες
4.840 €
32.175 €
Μισθωτοί
1.552 €
17.172 €

Διεκδικούμε φορολογική δικαιοσύνη.
Διεκδικούμε σύγχρονο και σταθερό φορολογικό πλαίσιο.

Κλείνουμε επίσης για να δηλώσουμε την αντίθεση μας στην υποχρηματοδότηση του ασφαλιστικού μας ταμείου του Ο.Α.Ε.Ε., του δευτέρου σε δυναμικότητα ταμείου της Χώρας που έχει 2.400.000 ασφαλισμένους εκ των οποίων 881.000 άμεσα ασφαλισμένους, 304.000 συνταξιούχους και 1.211.000 μέλη οικογενειών.

Ο Ο.Α.Ε.Ε., το ταμείο μας, είναι ο χειρότερος χρηματοδοτούμενος Ασφαλιστικός Οργανισμός στην Ελλάδα. Η ετήσια επιχορήγηση του τακτικού προϋπολογισμού ανά συνταξιούχο ήταν για το 2007 :

ΟΓΑ
4.930 €
ΙΚΑ - ΕΤΑΜ
3.666 €
ΝΑΤ
14.894 €
ΤΑΠ - ΟΤΕ
9.346 €
ΟΑΠ - ΔΕΗ
16.212 €
ΟΑΕΕ
627 € !!!


Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.
Άρση των ασφαλιστικών ανισοτήτων.


Διεκδικούμε να θεσμοθετηθεί ΤΩΡΑ σταθερή χρηματοδότηση (ποσοστό επί του Α.Ε.Π.), που να καλύπτει τις ανάγκες του Ο.Α.Ε.Ε.

Την ημέρα της απεργίας θα παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα και όλες οι εμποροβιοτεχνικές επιχειρήσεις του Ρεθύμνου.

Αναλυτικά: εμπορικά καταστήματα, κοσμηματοπωλεία-ωρολογοποιία, αρτοποιεία, βενζινάδικα, κουρεία - κομμωτήρια, επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ασφαλιστικά, μεσιτικά γραφεία, φωτογραφεία και γενικά κάθε επαγγελματική, βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητα.

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ρεθύμνου

Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου