Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ο άκαρπος διαγωνισμός για την κατασκευή κτιρίων και υπόγειου πάρκινγκ στο δημοτικό οικόπεδο των 4ων Μαρτύρων αποδεικνύει ότι η λαθεμένη, βιαστική και οριακή απόφαση της παρούσας Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην σύμβαση παραχώρησης του δημοτικού οικοπέδου σε ιδιώτες, οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερες εκβιαστικές απαιτήσεις εκ μέρους των ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος της δημοτικής περιουσίας. Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις για το θέμα δηλώνουμε τα παρακάτω:

Περιφερειακές 2010

Αποτελέσματα Συνδυασμών
ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΣΕ 222 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 222 (ΠΟΣΟΣΤΟ: 100%)
ΣΕ 70699 ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ 70699 (ΠΟΣΟΣΤΟ: 100%)

Δημοτικές Εκλογές 2010

Αποτελέσματα Συνδυασμών
ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΣΕ 104 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 104
(ΠΟΣΟΣΤΟ: 100%)

ΣΕ 36435 ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ 36435
(ΠΟΣΟΣΤΟ: 100%)

Kαταγγελία για την επίσκεψη ΓΑΠ στο Ηράκλειο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα το πρωί και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου στο Ηράκλειο, μέλος της ομάδας νέων της Ανθρώπινης Πόλης δέχθηκε επίθεση από την προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Στ. φοιτητής Χημικού ενώ ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν τα εκλογικά γραφεία του κ. Κουράκη και του κ. Αρναουτάκη, φώναξε «Κύριε Παπανδρέου έχω 70 λεπτά στην τσέπη μου». Με αυτόν τον τρόπο, ο νεαρός διακωμώδησε την προ μηνών προτροπή του πρωθυπουργού «να δώσουν οι πολίτες και τον 14ο μισθό τους για να σώσουν τη χώρα».

4 χρόνια σε αυτή την πόλη.

Στο νεοφιλελεύθερο ταξικό παιχνίδι που παίζεται σε βάρος των εργαζομένων για την με κάθε τρόπο και μέσο υποταγή τους στο Μνημόνιο και την Κυβέρνηση, μπήκε ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, που έχει εκτραφεί με ευθύνη και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ .
Ο χρόνος κατά τον οποίον «εμφανίστηκε», η (από κάθε άποψη) κατάπτυστη «επιχειρησιακή» Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ( ΣΣΕ) δεν είναι τυχαίος, καθώς από μέρα σε μέρα αναμένονται οι κυβερνητικές νομοθετικές διατάξεις για την αποδυνάμωση και εν τέλει κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, μέσα από την υπερίσχυση κατώτερων μισθολογικά επιχειρησιακών ΣΣΕ.
Στην προσπάθεια αυτή συνδράμουν (άραγε με τι αντάλλαγμα;) οι πρόθυμοι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές, φτιάχνοντας κλίμα υποταγής των εργαζομένων .

Με αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα και την υποστήριξη των υποψηφίων του Κυβερνώντος κόμματος θα έρθουν να ξεζουμίσουν πάλι τους πολίτες , ξεκινώντας από την αιρετή περιφέρεια και τους δήμους.

Ήδη ο Δήμος μας ξεκίνησε με τις απολύσεις 25 συμβασιούχων στην ΔΕΥΑΡ. Σίγουρα , με τον «Καλλικράτη» θα ακολουθήσουν απολύσεις και άλλων εργαζόμενων στους ΟΤΑ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» (DIE LINKE) ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΒΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Μόναχο, 02/11/2010

Αγαπητέ φίλε και σύντροφε Γιώργο Βλαστέ,
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του κόμματος «Αριστερά» (Die Linke) στον Δήμο του Μονάχου, ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε εσένα προσωπικά και στον συνδυασμό σας «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» στις τοπικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 για τον Δήμο του Ρεθύμνου στην Κρήτη.
Συμπαραστεκόμαστε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έλληνες λόγω της κρίσης και είμαστε μαζί σας στην προσπάθεια που κάνετε ενάντια στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους μετά την καταστροφική είσοδο του Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα. Οι αγώνες σας για το περιβάλλλον και για μια ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών και όχι των κατεστημένων συμφερόντων, μας βρίσκει αλληλέγγυους.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Ζούμε μέσα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα και απ’ ότι φαίνεται θα πεθάνουμε μέσα σε αυτό.

Δεν ξέρω αν οι επόμενες γενιές θα μπορέσουν να ανατρέψουν αυτό το σύστημα της διαφθοράς, της άγριας εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο, της ταπείνωσης των αδυνάτων από ισχυρούς.

Όταν ακούω να προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ότι φτάσαμε στο μνημόνιο γιατί το μήνα Μάιο δεν είχαν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις θεωρώ ότι υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, χωρίς να μας πουν πόσα έφαγαν οι αεριτζήδες μεγαλοεπενδυτές από το χρηματιστήριο το 1999, και πόσα έχασε ο επίδοξος και αφελής ψιλοτζογαδόρος που τον είχαν πείσει οι πολιτικοί της εποχής ότι ήταν ώρα για να πολλαπλασιάσει τις μικροοικονομίες του. Δεν μας είπαν τι έγινε με τα δομημένα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων, ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να τζογάρουν τα λεφτά των εργαζομένων.

Από το "σεμνά και ταπεινά", πήγαμε στο "νόμιμο άρα ηθικό" και από το "λεφτά υπάρχουν" πήγαμε στο "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε". Μόνο που δε κατάλαβα ποιος έπρεπε να είναι σεμνός και ταπεινός, ποιος ήταν νόμιμος και ηθικός, που νόμιζε ο Γεώργιος Παπανδρέου ότι υπάρχουν λεφτά, κι όταν λέει ότι αλλάζουμε, τι αλλάζουμε και προς τα πού βαδίζουμε.