Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πλασματικός ο προϋπολογισμός του Δήμου Ρεθύμνης για το 2011 και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία.

Ο προϋπολογισμός ενός οποιουδήποτε φορέα, πολύ περισσότερο ενός δήμου, δεν αποτελεί μια απλή λογιστική καταγραφή εσόδων και δαπανών προκειμένου να υπάρχει ένας τυπικός έλεγχός τους. Ο προϋπολογισμός αποτελεί το κορυφαίο ίσως πολιτικό κείμενο, καθώς συμπυκνώνει το πολιτικό πρόγραμμα, τις προτεραιότητες, τους στόχους αλλά και τις δυνατότητες του δήμου.
Δυστυχώς ο δήμος μας δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής σ’ αυτόν τον τομέα, κάτι που ξεκινάει ακόμη και από τις ίδιες τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Η συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης (νέος θεσμός που στηρίξαμε κατ’ αρχήν, αλλά θεωρούμε ότι έχει πολλά προβλήματα), ήταν τυπική. Στις 8/4/11/ διανέμεται ο προϋπολογισμός στους επικεφαλής των παρατάξεων, στις 11/4/11 στους δημοτικούς συμβούλους, στις 13/4/11 έρχεται προς συζήτηση. Ο προϋπολογισμός συζητήθηκε στο τέλος μιας 6ωρης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), με συνεχείς διακοπές εκ μέρους του Δημάρχου, στον επικεφαλής της Εναλλακτικής Κίνησης Γιώργο Βλαστό ενώ είχε ήδη μιλήσει μόνο 5 λεπτά, με απαράδεκτες κατηγορίες εναντίον του Γιώργου Βλαστού ότι «διαβάζει κομματικά κείμενα στο Δ.Σ.!» ότι «δεν μπορεί να μιλάει το 3% και το 73% να ακούει» και άλλα φαιδρά. Το αντιδημοκρατικό κρεσέντο του Δημάρχου φέρνει στην επιφάνεια το έλλλειμα δημοκρατίας που υπάρχει στην λειτουργία του Δ.Σ. και την καταπάτηση δικαιωμάτων των επικεφαλής των παρατάξεων και του θεσμικά κατοχυρωμένου ρόλου τους.

Να μην κλείσει το Γυμνάσιο Αργυρούπολης. Λάθος πολιτική, το κλείσιμο.

Ζητούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Εναλλακτικής Κίνησης
Παρά τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε εκτεταμένες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Προβάλλοντας σαθρά και ανακριβή επιχειρήματα, όπως ότι δήθεν τα κριτήρια των συγχωνεύσεων είναι κυρίως παιδαγωγικά, ότι δεν θα αυξηθεί ο ήδη αυξημένος αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, ότι δεν θα δημιουργηθούν σχολεία μαμούθ και ότι στόχος είναι ο εξορθολογισμός της δημόσιας εκπαίδευσης, ανακοινώνει για τη μεν Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ότι 1.523 σχολικές μονάδες συγχωνεύονται σε 672, ενώ για τη Δευτεροβάθμια 410 σχολικές μονάδες συγχωνεύονται σε 205. Ο νέος σχολικός «Καλλικράτης» σημαίνει λουκέτο στο 14% των σχολικών μονάδων της χώρας.