Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η Εναλλακτική Κίνηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της 18.07.2011 η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου έθεσε προ ημερησίας διάταξης το θέμα της πρόσφατης περιβαλλοντικής ρύπανσης στην Σκαλέτα Ρεθύμνου.
Ο δημοτικός σύμβουλος της «Εναλλακτικής Κίνησης», Μιχάλης Ανδρουλάκης ζήτησε από την δημοτική αρχή να ενημερώσει το Δ.Σ. για την ρύπανση στην θαλάσσια περιοχή της Σκαλέτας. Ζήτησε να κατονομαστούν τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις που ρυπαίνουν την περιοχή και το Δ.Σ. να ζητήσει την ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης. Η παραπάνω πρόταση δεν έγινε δεκτή από την δημοτική αρχή (ούτε και από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης), κάτι που αποδεικνύει τον «επικοινωνιακό» και «μετέωρο» χαρακτήρα της καταγγελίας που έγινε από την δημοτική αρχή. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της έλλειψης βιολογικών καθαρισμών και αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνης και ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση στο Δ.Σ. για να τρέξει το σημαντικό αυτό θέμα.

Απάντηση τις Ανοιχτής Πόλης στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων περί εκκαθάρισης στην πλ. Συντάγματος.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε σήμερα (8/7/2011) την πρόθεση του να «αναλάβει πρωτοβουλία» για να τερματιστεί η «κατάληψη» στην πλατεία Συντάγματος. Η εκδήλωση αυτής της πρόθεσης του κ. Καμίνη έρχεται μόλις μία μέρα μετά από αντίστοιχη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης περί "τσαντιριών" της πλατείας Συντάγματος