Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Περιοδεία Δημοτικών Συμβούλων της Εναλλακτικής Κίνησης στην Αργυρούπολη.

Η δημοτική παράταξη «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου», συνεχίζει τις περιοδείες που έχει ξεκινήσει στους οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνου για την ανάδειξη και προώθηση των προβλημάτων τους.
Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία της Κίνησης αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Βλαστό, Μιχάλη Ανδρουλάκη, στελέχη και φίλους της Κίνησης επισκέφτηκε την Δευτέρα 28/11/2011 την Αργυρούπολη του τ. Δ. Λαππαίων, όπου συναντήθηκαν με τοπικούς συμβούλους και κατοίκους της περιοχής.

Παράνομη η πληρωμή του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ.

Αποφασιστική ώθηση στο κίνημα για να μην πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ είναι η χτεσινή απάντηση του Επιτρόπου Έντιγκερ στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ότι η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το χαράτσι. Η κυβέρνηση είναι πλήρως εκτεθειμένη.

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει...

Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) Ρεθύμνου για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Εναλλακτικής Κίνησης» Γιώργος Βλαστός και Μιχάλης Ανδρουλάκης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς για μια ακόμα φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (πλην ενός) και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων να συμπαρασταθεί ο Δήμος στους πολίτες για το χαράτσι της ΔΕΗ.

Στο Ρέθυμνο τι γίνεται δεν κάνει τίποτα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙ.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, οι φορείς και οι δημότες της πόλης, με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας και την άγρια επιδρομή που επιχειρείται στα εισοδήματα με επιβολή μέσω της ΔΕΗ του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), δηλώνουμε ότι η κατάσταση αυτή που πλήττει καίρια τα λαϊκά εισοδήματα και τις αποταμιεύσεις, πρέπει άμεσα να λάβει τέλος. Αυτός ο φαύλος κύκλος με ορίζοντα πενταετίας πρέπει να σπάσει. Καλούμε όλους τους πολίτες να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην λεηλασία της ζωής μας και να δώσουν ελπίδα και προοπτική σ’ αυτό τον τόπο. Για τον σκοπό αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μηχανισμούς πολιτικής και νομικής υπεράσπισης όλων των δημοτών που αδυνατούν να πληρώσουν. Στην παραπάνω κατεύθυνση αποφασίστηκαν να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:

Eπιστολή της δημοτικής παράταξης "Εναλλακτική Κίνηση" προς τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

ΠΡΟΣ: 1) Δήμαρχο Ρεθύμνης
2) Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης
«Νέα Αντίληψη»
ΚΟΙΝ.: 3) Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
4) Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ρεθύμνης
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ»
Ρέθυμνο, 11/11/2011
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε και αγαπητοί κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας «Νέα Αντίληψη»,