Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου στηρίζει την προσφυγή κατά των fast track επενδύσεων βιομηχανικών ΑΠΕ στην Κρήτη

Η δημοτική παράταξη "Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου" που είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ, στηρίζει την προσφυγή του Δικτύου κατά των fast track επενδύσεων στην Κρήτη και στο νομό Ρεθύμνου και καλεί τα μέλη και τους φίλους/ες της να την υπογράψουν. Ο νομικός αγώνας δεν αποτελεί πανάκεια, αλλά ένα ακόμα μέσο του γενικότερου αγώνα που μπορεί να καθυστερήσει αυτές τις επενδύσεις, ώστε να μπορέσει να επανασχεδιαστεί προς όφελος της κοινωνίας το ενεργειακό πρόβλημα της Κρήτης". 

Για την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας του Δικτύου κατά των βΑΠΕ χρειάζονται και υπογραφές φυσικών προσώπων (εκτός από οργανώσειςσύλλογοι, κ.λ.π.)
Όσοι μπορείτε περάστε απ το γραφείο της συμβολαιογράφου κας Κολοκοτρωνάκη Μαρίας ώρες 10πμ-3μμ για να υπογράψετε έχοντας μαζί σας την ταυτότητά και το ΑΦΜ σας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Μπορούν να δίνονται πρώτα τα στοιχεία ταυτότητας και το ΑΦΜ τηλεφωνικώς, μέσω φαξ ή e-mail και κατόπιν μέσα σε μια μέρα δυο μέρες να υπογράφεται. 
Το γραφείο της συμβολαιογράφου είναι απέναντι από την Αγροτική τράπεζα στην Οδό Κουντουριώτου στο Ρέθυμνο.
Η διαδικασία των υπογραφών λήγει στις 24-09-2012
Τηλ. επικοινωνίας: 2831026260
Αποστολή / Αποθήκευση

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ. ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των Δήμων η «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση συμμετοχής της στην κινητοποίηση:

Οι πολιτικές του Μνημονίου με όχημα τον αποτυχημένο «Καλλικράτη» και με χαριστική βολή την οικονομική ασφυξία της μνημονιακής συγκυβέρνησης, οδηγούν την αυτοδιοίκηση στην απόλυτη χρεωκοπία. Οι καταχρηστικά παρακρατούμενοι από την κυβέρνηση πόροι  των δήμων, αν και έχουν θεσμοθετηθεί με το νόμο 259/3852, ανέρχονται στα  παρακάτω διεκδικούμενα άμεσα από την ΚΕΔΕ ποσά.
·   οφειλόμενες δόσεις των ΚΑΠ μέχρι το τέλος του χρόνου, με βάση τα 2,7 δις ευρώ.
·   οφειλόμενη, ήδη από τον Ιανουάριο, 4η δόση των παρακρατηθέντων πόρων (214 εκ. ευρώ)
·   οφειλόμενη δόση της ΣΑΤΑ για την οποία έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση από τον Φεβρουάριο (299 εκ. ευρώ)
·   ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σε προμηθευτές (περίπου 1 δις ευρώ για την αυτοδιοίκηση)
Υπενθυμίζουμε ότι οι νέες περικοπές πόρων ανέρχονται σε 29%, ενώ τα τρία μνημονιακά χρόνια οι ΚΑΠ έχουν μειωθεί κατά 60% και η ΣΑΤΑ κατά 50%. Ταυτόχρονα, πολλοί δήμοι αντιδρούν έμπρακτα στις απολύσεις εργαζομένων και τον προωθούμενο θεσμό της εφεδρείας.

Ήδη οι 60 δήμοι  έχουν χρεοκοπήσει, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς, λειτουργικές δαπάνες και τρέχοντα καθημερινά έξοδα. Από την 1η Σεπτεμβρίου προστίθενται δεκάδες νέοι και μετά από 2–3 μήνες όλοι οι δήμοι της χώρας θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών και διακοπή παροχής των πιο κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που αφορούν σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα τα οποία εξαθλιώνονται από την κυβερνητική πολιτική.

Υπηρεσίες όπως σχολικές επιτροπές, μεταφορές μαθητών, βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ, πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, προνοιακές παροχές, καθαριότητα, δημοτικά έργα, περιβάλλον, πολιτισμός, αθλητισμός, καθώς και οι απολύτως αναγκαίοι σήμερα θεσμοί κοινωνικής αλληλεγγύης παύουν να λειτουργούν. Απώτερος στόχος των περικοπών και γενικότερα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών είναι, να αναγκάσουν τους Δήμους να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες τους, στερώντας την δωρεάν πρόσβαση στους αδύναμους οικονομικά δημότες.

Οι δημοτικές αρχές, αν και στην πλειοψηφία τους συντηρητικές και με παλαιοκομματικές πελατειακές σχέσεις, παρ’ όλ’ αυτά η πλησιέστερη στους πολίτες δημόσια εξουσία, αποφάσισαν στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) στις 30/8 ότι δεν θα πέσουν αμαχητί. Οι θέσεις της «Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου», δικαιώθηκαν όσον αφορά στην κριτική μας για αποτυχία του «Καλλικράτη» που κατέληξε να συμβάλλει όχι στην αναγέννηση αλλά στην χρεοκοπία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χαιρόμαστε όταν δήμαρχοι οι οποίοι 2 χρόνια πριν στηρίζοντας κομματικές-κυβερνητικές πολιτικές, πανηγύριζαν για τον «Καλλικράτη» -όπως ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκης-, σήμερα αναγνωρίζουν την αποτυχία του. Ευχόμαστε και να το εννοούν.

Ο αγώνας για τη σωτηρία των δήμων είναι εξαιρετικά σημαντικός. Όχι μόνο γιατί το διακύβευμα αφορά ευρύτατα λαϊκά στρώματα αλλά και γιατί είναι ο πρώτος συντονισμένος αντιμνημονιακός αγώνας που δίνουν από κοινού οι αιρετοί εκπρόσωποι των δημοτών, οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι δημότες.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου -ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις- να δώσουν περιεχόμενο και προοπτική νίκης στην μάχη για να διατηρηθεί ο θεσμός της αυτοδιοίκησης και να συνεχίσουν να λειτουργούν οι κοινωνικές υπηρεσίες.  Για την ύπαρξη του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για την αξιοπρέπεια της κοινωνίας μας ενάντια στην χρεωκοπία που επιβάλλουν το μνημόνιο και οι εκφραστές του.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                       ΡΕΘΥΜΝΟ, 12/09/12