Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η Εναλλακτική Κίνηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

24.06.2011
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22.6.2011 η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου έθεσε προ ημερησίας διάταξης ζητήματα που αφορούν: την διακοπή του συσσιτίου της Μητρόπολης στους καλοκαιρινούς μήνες, το κόψιμο του νερού σε φτωχούς συμπολίτες μας, την μεταφορά του μεταλλικού αντιγράφου του παλιού ενετικού ρολογιού από την Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων και την καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας των δημόσιων ουρητηρίων.
Ο επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της «Εναλλακτικής Κίνησης», Γιώργος Βλαστός έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης τα παρακάτω θέματα:

• Διακοπή του συσσιτίου της Μητρόπολης τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ζήτησε να ενεργοποιηθεί ο Δήμος για να ενισχυθεί το συσσίτιο της Μητρόπολης που σταματάει την λειτουργία του τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο λόγω έλλειψης εθελοντών. Τα συσσίτιο αποτελεί μια σημαντική ανακούφιση για τους φτωχούς συμπολίτες μας και ήδη διαπιστώνεται αυξημένη ζήτηση στις μερίδες φαγητού λόγω της κρίσης.
• Να μην κόβεται το νερό σε συμπολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που λόγω της κρίσης αδυνατούν επανειλημμένα να πληρώσουν το λογαριασμό ύδρευσης. Ζήτησε να υπάρχει κατανόηση από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και να μην διακόπτεται η παροχή του νερού στα νοικοκυριά τους.
• Μεταφορά του μεταλλικού αντιγράφου του παλιού ενετικού ρολογιού από την Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων.
Ζήτησε να μεταφερθεί σε άλλο σημείο το μεταλλικό αντίγραφο του παλιού ενετικού ρολογιού που υπάρχει στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων. Η τοποθέτησή του εκεί πριν 2-3 χρόνια ήταν προσωρινή λόγω του καρναβαλιού, δεν ταιριάζει με την πλατεία και η απομάκρυνσή του είναι αίτημα των καταστηματαρχών της περιοχής.
• Καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας των δημόσιων ουρητηρίων.
Έχουμε μπεί στην καλοκαιρινή σεζόν και τα δημόσια ουρητήρια δεν λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην πόλη. Ζητάμε να γίνει άμεσα η δημοπράτηση από τον Δήμο της εκμετάλευσης των ουρητηρίων με συμβολικό ποσό χρήσης. Μέχρι τότε, ειδικά για την περιοχή της Πλατείας Τεσσάρων Μαρτύρων, να τοποθετηθούν πινακίδες που να κατευθύνουν τους επισκέπτες στα υπάρχοντα ουρητήρια εντός του Δημ. Κήπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: