Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Στο αίτημα βουλευτή της Χρυσής Αυγής που ζητά στοιχεία για τον αριθμό αλλοδαπών παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ανταποκρίθηκε ο Δήμος Ρεθύμνου

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος με ερώτησή του (4/10/2012) ζήτησε να πληροφορηθεί για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται από τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με τη διαδικασία της κλήρωσης. Είναι παραπάνω από σαφής ο λόγος υποβολής της ερώτησης του βουλευτή. Ο εν λόγω βουλευτής είχε πει τα παρακάτω σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του στο Φλοίσβο, στις 11/6/2012: «Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους».

Με ζήλο έσπευσε η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπ. Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης να βρει τα στοιχεία ώστε να απαντήσει στην ερώτηση χρυσαυγίτη βουλευτή περί του αριθμού των παιδιών από άλλες χώρες που φιλοξενούνται, ως έχουν δικαίωμα, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς (βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο του υπ. Εσωτερικών). Δεν μας εκπλήσει γιατί ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην προεκλογική περίοδο, είχε υιοθετήσει τη ρατσιστική ατζέντα της Χρυσής Αυγής προσδοκώντας να προσελκύσει το ακροατήριο της ακροδεξιάς. Στις 6/6/2012 ο Αντ. Σαμαράς δίνει συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου και λέει: «Έχουνε γεμίσει όλοι με μετανάστες και Ελληνας δεν μπορεί να μπει στον παιδικό σταθμό. Αυτό επίσης τέρμα. Είναι ορισμένα πράγματα που κι εμένα με ενοχλούν όσο εσάς, αλλά είναι κι ορισμένα πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός». Ο κ. Στυλιανίδης έσπευσε να το μαζέψει μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα από την ομόφωνη άρνηση του ΔΣ του Νομικού Προσώπου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α) του Δήμου Ιεράπετρας, να συναινέσει στην αποστολή στοιχείων εθνικότητας των παιδιών.

Δυστυχώς όμως την παραμικρή ευαισθησία δεν έδειξε το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρεθύμνης. Αντί να αρνηθεί να στείλει τα στοιχεία των αλλοδαπών μαθητών που ζήτησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής, έσπευσε να απαντήσει και έστειλε τα πλήρη στοιχεία (βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο, τα στοιχεία της απάντησης τα κρύψαμε για ευνόητους λόγους), παραβλέποντας ότι «σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν».


Στην ρατσιστική προπαγάνδα της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, χρειάζεται επαγρύπνηση και έμπρακτη αντίσταση από ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο που πρέπει να συγκροτηθεί στην κοινωνία, που θα απομονώσει τις φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές που δυστυχώς λόγω των μνημονιακών πολιτικών εξαθλίωσης της κοινωνίας «ψαρεύουν σε θολά νερά» και στο Ρέθυμνο. Φαίνεται ότι και σ’ αυτό το θέμα της αντιμετώπισης της ακροδεξιάς, η δημοτική αρχή του Ρεθύμνου έχει αποτύχει να αντιδράσει όπως έχει αποτύχει και σε όλα τα κεντρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη. Το Ρέθυμνο χρειάζεται με νέα δημοτική πλειοψηφία που να αφουγκράζεται τις ανάγκες της δοκιμαζόμενης κοινωνίας και να αποτυπώνει τους καινούργιους πολιτικούς συσχετισμούς.

Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: