Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αλληλεγγύη στο Δήμαρχο Ελληνικού Χ.Κορτζίδη

Συμπαράσταση στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων

Η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Δήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 18/5 διεκδικώντας την «απελευθέρωση» της παραλίας από τις χαριστικές συμφωνίες με ιδιώτες και το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές.

Ο Χρήστος Κορτζίδης, γνωστός σε όλους για το ήθος και την αγωνιστική του συνέπεια, δίνει με την απεργία πείνας που ξεκίνησε, νόημα και περιεχόμενο στην απαξιωμένη σήμερα, έννοια του αιρετού αντιπροσώπου των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού δεν είναι μόνος του. Όπως απέδειξε η χθεσινή συγκέντρωση συμπαράστασης, έχει στο πλευρό του τους πολίτες της περιοχής και είμαστε σίγουροι ότι το κίνημα για την ελεύθερη χρήση των παραλιών θα νικήσει. Η «απελευθέρωση» της παραλίας από τα κάγκελα των καταπατητών, παρουσία χιλιάδων πολιτών των γύρω περιοχών, έχει τεράστια συμβολική αξία.

Ο αγώνας του Δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων από την «πλημμυρίδα» της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης, μας αφορά όλους. Γιατί και στο Ρέθυμνο, όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, το αίτημα της ανακατάληψης του δημόσιου χώρου και της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των πολιτών έναντι των επιχειρηματικών συμφερόντων, παραμένει πάντα επίκαιρο.

ΡΕΘΥΜΝΟ 31/5/2007

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: