Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Λήψης άμεσων μέτρων ανακούφισης αστέγων συμπολιτών μας.

Ο επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου Γιώργος Βλαστός κατέθεσε σήμερα αίτημα να συμπεριληφθεί ως κατεπείγον στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης το θέμα της λήψης άμεσων μέτρων ανακούφισης αστέγων συμπολιτών μας. Ο Γιώργος Βλαστός στην επιστολή του στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης (που πήρε αρ. πρωτοκόλλου 843 με ημερομηνία 12/01/2012) τονίζει τα εξής:

«Ο θάνατος αστέγου συμπολίτη μας πέρυσι στο Ρέθυμνο και πρόσφατα ενός άλλου στα Χανιά έπρεπε να είναι αρκετοί για να κινητοποιηθεί άμεσα το δημοτικό σύστημα εν’ όψει του βαρύ χειμώνα που διανύουμε, για να προστατευτούν οι άστεγοι άνθρωποι που ζουν στη πόλη μας.
Οι θάνατοι αστέγων είναι παράπλευρες απώλειες του μνημονίου που χτυπά βάναυσα την ελληνική κοινωνία, αλλά και του προβληματικού κοινωνικού κράτους στην χώρα μας. Δεν τιμά τον πολιτισμό και την ανθρωπιά μας να πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο στην Ελλάδα του 2012.
Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο αίτημα μας για άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης των αστέγων συμπολιτών μας, επειδή δεν είδαμε να έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα το πρόβλημα από την δημοτική αρχή παρά τις προτάσεις που κάναμε. Τέτοια μέτρα θα μπορούσε να είναι:
1. Άμεση καταγραφή των αστέγων από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.
2. Αναζήτηση και ανακαίνιση εγκαταλειμμένων σπιτιών για τη δημιουργία ενός υπνωτηρίου αστέγων.
3. Αξιοποίηση δημοτικών κτιριακών υποδομών για τη συστηματική λειτουργία «κοινωνικών συσσιτίων».
Πρόκειται για παρεμβάσεις με όχι ψηλό κόστος. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος πρέπει και μπορεί να συμβάλλει στην προστασία των αστέγων, εφ’ όσον η πολιτεία αδρανεί. Ζητάμε το αυτονόητο. Χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.


Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: