Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Φίλες και φίλοι συνδημότες Μυλοποταμίτες,

Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός, δέχεται μια επίθεση που έχει καταρρακώσει τη ζωή του, έχει υποσκάψει το μέλλον του, θίγει την αξιοπρέπειά του. Μια επίθεση πρωτοφανή σε περίοδο ειρήνης, που έχει οδηγήσει σε πραγματική ανθρωπιστική κρίση.

Με τις μνημονιακές πολιτικές που μας επιβλήθηκαν ενάντια στη θέλησή μας από τους δανειστές μας σε συνεργασία με τους ντόπιους συνεργάτες τους, πολιτικούς και όχι μόνο, αισθανόμαστε ότι ζούμε χωρίς αύριο, χωρίς ελπίδα για προκοπή και ανάπτυξη και φτάσαμε να αγωνιζόμαστε μόνο για την επιβίωση μέσα σε συνθήκες κοινωνικής καταστροφής.

Οι επιλογές μέσα στην εποχή του μνημονίου, είναι δύο. Ή σκύβουμε το κεφάλι και δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την καταστροφή, ή αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε. Αν σκύψουμε το κεφάλι, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αν όμως σηκώσουμε το ανάστημα μας και αντισταθούμε, τότε μπορούμε να ελπίζουμε, μπορούμε να οραματιζόμαστε. Και θα μπορούμε ρεαλιστικά, να σκεφτόμαστε και να πετύχουμε την ανατροπή αυτής της κατάστασης, μαζί και εκείνων που μας την επιβάλλουν. Κι αυτή είναι η πρόταση της αριστεράς και σήμερα.

Η κοινωνική καταστροφή των μνημονίων, αποτυπώνεται το ίδιο σκληρή και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, στα χωριά μας, στους Δήμους.

Οι δήμοι υπολειτουργούν, οι τοπικοί άρχοντες καλούνται να είναι τυφλοί εφαρμοστές της κεντρικής εξουσίας και των μνημονίων. Οι κοινωνικές υπηρεσίες υγεία, παιδεία, συρρικνώνονται, τα κοινωνικά αγαθά πρώτης ανάγκης (νερό, ρεύμα, θέρμανση, συγκοινωνίες), γίνονται δυσπρόσιτα, το περιβάλλον καταστρέφεται ή μένει απροστάτευτο, ο πολιτισμός γίνεται είδος πολυτέλειας.

Έτσι, η ανάγκη της ανατροπής, υποχρεωτικά μπαίνει και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όραμα και άμεσος στόχος μας, είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να παίξει ουσιαστικό ρόλο σαν βασικό κύτταρο δημοκρατίας στην οργάνωση του κόσμου και των απαραίτητων δομών και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής, με στόχο την απόκρουση των συνεπειών των μνημονίων, την αξιοπρεπή διαβίωση του δημότη και το νοικοκύρεμα της γειτονιάς και του χωριού του, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική πρόοδο και τον πολιτισμό. Μπορεί να αναπτύξει πνεύμα αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς, σκέψη, δράση και συμμετοχή του απλού πολίτη στις αποφάσεις που τον αφορούν.

Είμαστε αντίθετοι με τον «Καλλικράτη» που μας επέβαλλαν οι ίδιοι που μας έφεραν τα μνημόνια με τα χαράτσια, τους κουτσουρεμένους μισθούς, την ανεργία , την ταπείνωση, κυρίως γιατί:

} Μετέβαλλε αυτόν το θεσμό επαίτη και όργανο εφαρμογής κυβερνητικών προγραμμάτων και εκτέλεσης κυβερνητικών αποφάσεων και γιατί
} η δυνατότητα συμμετοχής των δημοτών συρρικνώθηκε, με την τεράστια έκταση των Δήμων και τις μειωμένες αρμοδιότητες των κοινοτήτων.

Η απλή και ανόθευτη αναλογική, ώστε να υπάρχει αντιστοίχιση των οργάνων της Τ.Α. με την λαϊκή θέληση, είναι βασική προϋπόθεση, για την ανατροπή του «Καλλικράτη».

Βασικά χαρακτηριστικά της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη » που εμείς προτείνουμε είναι:

 Διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα αρμοδιοτήτων και αποφάσεων των δήμων.
 Ακριβής κοστολόγηση και χρηματοδότηση των αρμοδιοτήτων της Τ.Α.
 Εξάλειψη της σημερινής πραγματικότητας που θέλει τους δήμους επαίτες.
 Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που προωθεί την ανταποδοτικότητα, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δράσεων των δήμων.
 Αποκέντρωση, με συμμετοχή και ενεργοποίηση του πολίτη στη διαδικασία των αποφάσεων στο χωριό, στη γειτονιά. Δηλαδή (θεσμοθετημένη) δημιουργία τοπικών επιτροπών που θα παίρνουν αποφάσεις για τοπικά θέματα που τους αφορούν οι οποίες και θα υλοποιούνται.
 Ενίσχυση των θεσμών λαϊκής συμμετοχής ελέγχου & λογοδοσίας των τοπικών αρχών
 Ισχυροί, δημοκρατικοί αποτελεσματικοί δήμοι

Φίλες και φίλοι συνδημότες,

Τα προβλήματα στο Μυλοπόταμο είναι πολλά και δύσκολα. Κάθε περιοχή, κάθε χωριό έχει τα δικά του. Αλλά και οι δυνατότητες του δήμου μας, είναι μεγάλες. Το ξέρουμε και το πιστεύουμε όλοι. Οι κάτοικοι της περιοχής μας και ευφυΐα διαθέτουν, και ιδέες και δημιουργικότητα. Η ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου μας, είναι και στα χέρια μας.

Αυτό που χρειάζεται είναι ο αγώνας, η αυτοοργάνωση, η συμμετοχή.

} Αν αυτές οι παραπάνω γενικές αρχές και θέσεις σε βρίσκουν καταρχήν σύμφωνο.
} Αν νομίζεις ότι απηχούν και τις δικές σου σκέψεις και προβληματισμούς και τα δικά σου οράματα για το μέλλον της οικογένειάς σου και των συνδημοτών σου,

ΤΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ.

Περιμένουμε να μας πεις τις σκέψεις και τις ιδέες σου. Μας ενδιαφέρουν. Αρκεί να συμφωνείς ότι χρειάζεται να αλλάξουν τα πράγματα, να σταματήσει η κατηφόρα και η εξαθλίωση και πως δεν θα μας σώσει κανείς αν δεν σωθούμε μοναχοί μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι, πρέπει να συμβάλλουμε για να δει ο τόπος και η πατρίδα μας καλύτερες μέρες. Εσύ γνωρίζεις τα προβλήματα της περιοχής σου. Βοήθησε να τα αναδείξουμε και να πα-λέψουμε για τη λύση τους.

Σε προσκαλούμε να υποστηρίξεις την κίνησή μας. Να συμμετέχεις στις συναντήσεις - συζητή-σεις που θα οργανώσουμε. Να γνωριστούμε, ν’ ακούσουμε τις απόψεις σου, να σου πούμε τις δικές μας, να προτείνουμε λύσεις, να δώσουμε και να πάρουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο για τον κοινό μας σκοπό που δεν είναι άλλος από ένα δήμο στην υπηρεσία του δημότη και των ανα-γκών του.

Ο τόπος μας, ο Μυλοπόταμος, μας χρειάζεται όλους

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: