Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Όταν περισσεύει η υποκρισία του Δημάρχου Ρεθύμνης... Δήλωση Γιώργου Βλαστού

Με αφορμή τα σχόλια του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη σε τοπικό Ρ/Σ για την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της Εναλλακτικής Κίνησης από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου στις 12/10/11, ο Γιώργος Βλαστός έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Νομίζω ότι και ο τελευταίος συμπολίτης μας κατάλαβε τους λόγους της διαμαρτυρίας μέσω της αποχώρησης μας από το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) της 12/10/11, που δεν ήταν άλλος από την άρνηση της δημοτικής αρχής στο κάλεσμα μας να σταθεί στο πλάι της κοινωνίας για την υπεράσπιση των συμπολιτών μας από την κρίση και να πάρει πρωτοβουλίες για κοινωνικά μέτρα στον Δήμο. Φαίνεται ότι ο μόνος που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει είναι ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκης, ο οποίος για να δικαιολογήσει την απραξία του στα κοινωνικά θέματα, προχώρησε σε επίθεση κατά της Εναλλακτικής Κίνησης αλλά και εμένα προσωπικά, με φράσεις του τύπου ότι «το ΔΣ δεν θα γίνει μικρή βουλή», «η μειοψηφία του 3,5% δεν θα μας λέει τι θα κουβεντιάζουμε», κ.α. Επίσης με χαρακτήρισε προσωπικά ως «οιωνεί πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ» που διαβάζω «τσιτάτα που μου έχουν γραμμένα από πριν». Με αφορμή αυτά τα σχόλια του κ. Δημάρχου, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι:

1) H κριτική που ασκούμε στον κ. Δήμαρχο δεν είναι προσωπική αλλά πολιτική. Αφορά το σύνολο της παράταξης της πλειοψηφίας «Νέα Αντίληψη», η οποία ως γνωστόν στηρίχτηκε και στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και «άλλες γνωστές δυνάμεις». Όσο δεν ακούγονται από την δημοτική πλειοψηφία διαφοροποιήσεις από την κυβερνητική πολιτική, τότε οι πολίτες του Ρεθύμνου έχουν κάθε δικαίωμα να ταυτίζουν όλη την δημοτική παράταξη «Νέα Αντίληψη» με τις επιλογές του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ. Ας μας πούνε π.χ. πότε προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του Δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση για την ασφυκτική οικονομική κατάσταση του Δήμου λόγω «Καλλικράτη»;
2) Το ΔΣ ως ανώτατο όργανο του Δήμου, έχει το δικαίωμα και πρέπει να συζητά για όλα τα θέματα. Πολύ περισσότερο να συζητά θέματα που σχετίζονται με την άσχημη κοινωνική κατάσταση των δημοτών λόγω της κρίσης. Είναι «κομματική» και «λαϊκίστικη» τακτική να ζητούμε να συζητήσει το ΔΣ π.χ. την πρόταση μας για ένταξη στο κοινωνικό ταμείο του ΕΣΠΑ της κατασκευής ενός δημοτικού υπνωτηρίου αστέγων, που δεν θα κόστιζε ούτε ένα ευρώ στον δημοτικό προϋπολογισμό; Αν η πλειοψηφία του ΔΣ είχε κάνει δεκτή το αίτημα μας για συζήτηση, θα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις μας, που συκοφαντικά χαρακτηρίζουν ότι αφορούν στην «κεντρική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».
3) Όσο για την «μειοψηφία του 3,5%» που αναφέρθηκε ο κ. Δήμαρχος (εννοώντας προφανώς το 5,5% της παράταξής μας στην πρώτη της μόλις κάθοδο σε δημοτικές εκλογές στο Ρέθυμνο), πως είναι τόσο σίγουρος ο κ. Δήμαρχος ότι η δική του παράταξη διατηρεί σήμερα το 73% που έλαβε με δεδομένα, α) την καθυστέρηση που επιδεικνύει στην λύση των τοπικών προβλημάτων, β) την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού για το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ με την δημοσκοπική καταβύθιση του στο 15%-20% και ολοταχώς προς μονοψήφια ποσοστά;
4) Μάλλον ο κ. Δήμαρχος ξέχασε ξαφνικά την στήριξή που του έδωσε και του δίνει το ΠΑΣΟΚ, διότι ίσως νομίζει ότι έτσι θα προστατευτεί ο ίδιος και η παράταξη του από την χιονοστιβάδα λαϊκής οργής κατά της αποτυχημένης κυβέρνησης υποταγής στην τρόϊκα. Αν θεωρεί τον εαυτό του «ακομμάτιστο» και «αυτοδιοικητικό» και εμένα «κομματικό» στέλεχος, τότε τον καλώ να βγει τώρα δημόσια να δηλώσει ότι δεν τον εκφράζει πλέον το ΠΑΣΟΚ, και δεν αποδέχεται την στήριξη του. Αν δεν το κάνει, τότε ας μην επαναλάβει τα περί ακομμάτιστου Δημάρχου και κομματικής αντιπολίτευσης στο ΔΣ.
5) Όσον αφορά την κατηγορία του κ. Δημάρχου εναντίον μου ως «οιωνεί πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ» επειδή υπήρξα μια φορά υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007 (ενώ ο ίδιος δεν υπήρξε μέχρι τώρα υποψήφιος βουλευτής), το γεγονός αυτό αφορά στο παρελθόν και ήταν γνωστό στους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές. Δηλώνω, ότι στο μέλλον δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές (δηλ. τον Ιούνιο του 2014) και ότι δεν θα είμαι ούτε υποψήφιος ευρωβουλευτής στις επόμενες ευρωεκλογές. Καλώ τον κ. Μαρινάκη να δηλώσει και αυτός σήμερα το ίδιο δημόσια. Αν δεν το πράξει, τότε υπάρχει κίνδυνος τα σχόλια του περί «οιωνεί πολιτευτών» να καταλήξουν αντικείμενο επιστημονικής μελέτης με αντικείμενο τον επαναπροσδιορισμό της σημασίας της λέξης «υποκρισία».


Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: