Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνάντηση της Εναλλακτικής Κίνησης με τον Ο.Α.ΔΥ.Κ..

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» αποτελούμενη από τον επικεφαλής δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Βλαστό και τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Ανδρουλάκη επισκέφτηκε σήμερα το Παράρτημα Ρεθύμνου του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (Ο.Α.ΔΥ.Κ) και συναντήθηκε με τον Διευθυντή Βαγγέλη Μαμαγκάκη και τα στελέχη του Οργανισμού Λία Νικολάου και Μανώλη Πενθερουδάκη.
Κατά τη συνάντηση ζητήθηκε και έγινε ενημέρωση από τα στελέχη του Ο.Α.ΔΥ.Κ για το προγραμματιζόμενο έργο κατασκευής του Υβριδικού Σταθμού παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που θα αξιοποιεί τα νερά του φράγματος Ποταμών.

Οι εκπρόσωποι της Εναλλακτικής Κίνησης τόνισαν την σημασία που αποδίδει η Κίνηση:
α) Στην διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των υδάτινων πόρων και της ενέργειας της περιοχής αλλά και όλης της Κρήτης, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο ξεπουλήματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με διαδικασίες fast track, της κρατικής περιουσίας και της ενέργειας.
β) Στην ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην διαδικασία σχεδιασμού, κατασκευής και αξιοποίησης του Υβριδικού Σταθμού.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Εναλλακτικής Κίνησης θα ενημερώσουν την παράταξη ώστε να διαμορφώσουν μια εναλλακτική πρόταση στο θέμα και δεσμεύτηκαν για σειρά παρεμβάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα κινήματα.


Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: