Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Έκτακτη Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΡΟΣ: 1) Δήμαρχο Ρεθύμνης
2) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης
3) Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
4) Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης

Η επιβολή από την κυβέρνηση μιας πολλαπλής φορολόγησης επί των ιδίων εισοδημάτων μέσα στην ίδια χρονική περίοδο, καθώς και η επιβολή έκτακτης εισφοράς για τα ακίνητα, εκτός από το γεγονός ότι παραβιάζει τις θεμελιώδης αρχές της νομιμότητας, της ισότητας και της αναλογικότητας, που προστατεύονται από το Σύνταγμα της χώρας, αποτελεί ακόμη μια πρόκληση για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Θεωρούμε την είσπραξη αυτού του φόρου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και την προοπτική μαζικών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος παράνομη και ανήθικη. Η κυβέρνηση δεν εξαιρεί τις μικρές ιδιοκτησίες από τον τελευταίο φόρο, δεν έχει προχωρήσει σε συγκρότηση περιουσιολογίου για τις κινητές και ακίνητες περιουσίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ώστε να επανεξεταστεί η εφαρμογή του μέτρου αντικαθιστώντας το με φόρο στις μεγάλες κινητές και ακίνητες περιουσίες.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να τα πληρώσουν, όχι μόνο γιατί θεωρούν τις εισφορές άδικες, αλλά κυρίως γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Τι θα πρωτοπληρώσουν οι επαγγελματίες, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων της προβληματικής αγοράς του Ρεθύμνου;
Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει τώρα!
Καλούμε όλους τους δημότες του Ρεθύμνου, τους εργαζόμενους του Δήμου, τους επαγγελματίες, τα συνδικάτα, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, να τους σταματήσουμε. Η κάθε δημοτική παράταξη, η κάθε πολιτική δύναμη οφείλει να αποφασίσει σε ποια πλευρά της όχθης βρίσκεται.

Η Εναλλακτική Κίνηση καλεί τη δημοτική αρχή να μην μείνει για μια ακόμα φορά απαθής, να βρεθεί στο πλάι της κοινωνίας, να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης (συνδικάτα, επαγγελματικές ενώσεις, επιστημονικούς φορείς, νεολαία) προκειμένου να αναχαιτιστεί αυτή η νέα επίθεση. Καλούμε να υπάρξει έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου για να παρθούν πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δράσεις, για την υπεράσπιση της κοινωνίας.

Γιώργος Βλαστός
Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου
Ρέθυμνο, 21/09/2011


Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: