Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Οι εκλογές για τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ), της ΚΕΔΚΕ και των οργάνων των περιφερειών, γίνονται σε μια περίοδο που τα κοινωνικά προβλήματα έχουν αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις.

Η ανεργία η φτώχεια, η ανασφάλεια κρέμονται πάνω από κάθε ελληνική οικογένεια.
Ξεπουλιέται η χώρα με δόσεις και σε τιμή ευκαιρίας ενώ παράλληλα ναρκοθετείται και η μόρφωση με βάση το τελευταίο νόμο. Η γενικότερη κατάσταση έχει σοβαρότατες επιπτώσεις και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στο 8μηνο διάστημα της «καλλικρατικής περιόδου» επιβεβαιώθηκε πλήρως η εκτίμησή μας ότι ο Καλλικράτης αποτελεί το θάνατο της Αυτοδιοίκησης. Ο ασφυκτικός γραφειοκρατικός έλεγχος σε όλα τα επίπεδα, σε συνδυασμό με την οικονομική ασφυξία και τις αντεργατικές μεθοδεύσεις έχουν καταργήσει το θεσμό.

Οι εκλογές για την ΠΕΔ Κρήτης γίνονται μ’ ένα Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει ένα άθλιο σύστημα εκλογής χειρότερο από το προηγούμενο, προωθεί ουσιαστικά όργανα δικομματικά και με τις διαφαινόμενες συναινέσεις μονοκομματικά. Η μείωση του αριθμού των σωμάτων και η καθολική εκπροσώπηση των Δημάρχων ουσιαστικά αποκλείει τις μικρότερες παρατάξεις. Έτσι η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό της κατήφορο, επιδιώκοντας όχι μόνο τον ασφυκτικό έλεγχο των αυτοδιοικητικών οργάνων, αλλά ταυτόχρονα και τον αφανισμό των μικρότερων παρατάξεων, αλλοιώνοντας έτσι τη λαϊκή ετυμηγορία.

Η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου επιμένει ότι μόνο με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, τον υπερδιπλασιασμό τουλάχιστον των μελών των περιφερειακών σωμάτων, και τη συμμετοχή συσπειρώσεων πολιτών, φορέων και κοινωνικών κινημάτων κάθε περιοχής, αλλάζει ο χαρακτήρας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και από συγκεντρωτικός–δημαρχοκεντρικός μετατρέπεται σε πλουραλιστικό και συμμετοχικό.

Παρ’ όλα αυτά η δική μας θέση δεν μπορεί να είναι η απόσυρση αλλά αντίθετα η οργάνωση και η αντίσταση σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών.

Οι δημοτική παράταξη της Εναλλακτικής Κίνησης που εκφράζει τον ευρύτερο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας, βλέπει τις εκλογές για την ΠΕΔ ως μια ευκαιρία συνεύρεσης και συνεννόησης με άλλες αριστερές δυνάμεις, ούτως ώστε πιο δυναμικά και οργανωμένα να συναντηθούμε και να συντονίσουμε τις αντιστάσεις μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενάντια στα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τον Καλλικράτη και με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου ριζοσπαστικών παρατάξεων.
Στην βάση αυτή η Εναλλακτική Κίνηση θα δώσει τη μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνης.


Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: