Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Eπιστολή της δημοτικής παράταξης "Εναλλακτική Κίνηση" προς τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

ΠΡΟΣ: 1) Δήμαρχο Ρεθύμνης
2) Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης
«Νέα Αντίληψη»
ΚΟΙΝ.: 3) Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
4) Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ρεθύμνης
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ»
Ρέθυμνο, 11/11/2011
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε και αγαπητοί κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας «Νέα Αντίληψη»,

Οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές χτυπάνε άγρια τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, τους μισθωτούς, ανέργους και συνταξιούχους. Δυστυχώς, διαφαίνεται η προοπτική συνέχισης αυτών των πολιτικών και με την νέα κυβέρνηση «εθνικής συναίνεσης» που θα φέρει νέα μνημόνια και θα επικυρώσει την επαχθή δανειακή σύμβαση. Αυτό μας υποχρεώνει ως δημοτική εξουσία που πρέπει να είμαστε κοντά στον πολίτη, να πάρουμε μέτρα κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που αρκετοί οδηγούνται στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η παράταξη μας «Εναλλακτική Κίνηση» έγκαιρα ζήτησε στις 21/09/2011 από το ΔΣ να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) Ρεθύμνης το απαράδεκτο και αντισυνταγματικό τέλος ακινήτων (το ονομαζόμενο «χαράτσι» η ΕΕΤΗΔΕ) και τους τρόπους με τους οποίους ο Δήμος θα στεκόταν αλληλέγγυος με όσους δημότες δεν μπορούσαν να το πληρώσουν. Με ευθύνη της δικής σας παράταξης αρνηθήκατε τότε για μικροκομματικούς λόγους να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ της 12/10/2011 και γι’ αυτό τον λόγο η παράταξη μας αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την συνεδρίαση του ΔΣ.
Όμως θα έχετε ήδη διαπιστώσει, ότι διευρύνεται το κίνημα των δήμων που με διάφορες πρωτοβουλίες στέκονται στο πλευρό των πολιτών ενάντια στο «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Κάθε μέρα και άλλοι ΟΤΑ από όλη την Ελλάδα προστίθενται στον κατάλογο. Μετά τους Δήμους Νέας Ιωνίας, Σαρωνικού, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Φιλοθέης, Ιλίου, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Λάρισας και οι δήμοι Ηρακλείου Κρήτης, Αμαρουσίου, Βύρωνα, Αλεξανδρούπολης και Μεσολογγίου μπήκαν στο χορό των αντιδράσεων στο «χαράτσι».
Συγκεκριμένα, ζητήματα νομιμότητας του ειδικού τέλους ακινήτων εγείρει με το εξώδικό του προς τη διοίκηση της ΔΕΗ ο δήμος Αμαρουσίου. Καλεί παράλληλα την επιχείρηση «να απέχει από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα των ιδιοκτητών και χρηστών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν το αντισυνταγματικό ΕΕΤΗΔΕ, μέχρι και την οριστική και τελεσίδικη απόφαση των Ανωτάτων Δικαστηρίων περί της συνταγματικότητας των διατάξεων του ν. 4021/2011».
Την ίδια ώρα, ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου προχωρά σε κατάθεση εξωδίκων και σε υπομνήματα στον Εισαγγελέα, τονίζοντας την αδικία της διακοπής του ρεύματος σε αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να το πληρώσουν, αλλά και την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου μέτρου. Παράλληλα, ο Δήμος Βύρωνα ετοιμάζει και προσφυγή για την καταχρηστικότητα της διάταξης, που αναγκάζει κατηγορίες πολιτών, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, να προκαταβάλουν τα χρήματα και έπειτα να αναμένουν την επιστροφή τους.
Ο Δήμος Ρεθύμνου δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σ’ αυτή την προσπάθεια για συμπαράσταση στους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να τους κόψουν το ρεύμα. Ο Δήμος Ρεθύμνου πρέπει να ανταποκριθεί και να συμπαρασταθεί στους πληττόμενους συμπολίτες μας. Σας καλούμε να συνταχθείτε με τις πρωτοβουλίες πολιτών και συνδικάτων που λειτουργούν στη πόλη μας ενάντια στα «χαράτσια» και να αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες για τους συμπολίτες μας, που σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές για την κοινωνία μας αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής, αλλά και του κάθε ένα δημοτικού συμβούλου ξεχωριστά είναι τεράστιες.
Αποδείξτε εάν στέκεστε πλάι στον ρεθυμνιώτικο λαό που σας έδωσε 73% η με την κυβέρνηση.
Για την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου
Γιώργος Βλαστός
Δημοτικός Σύμβουλος


Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: