Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΣΥΡΙΖΑ;

Του Γιώργου Βλαστού, Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Ρεθύμνης, μέλους της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Ρεθύμνου
Η χωρίς προηγούμενο ωμή παρέμβαση της γερμανικής εφημερίδας Financial Times Deutschland υπέρ του Αντώνη Σαμαρά και κατά του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί πράξη προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και υπονόμευσης της δημοκρατίας στη χώρα μας.
Το οικονομικό κατεστημένο της Γερμανίας στηρίζει τον εγχώριο σύμμαχο του την Νέα Δημοκρατία, γιατί δεν θέλει να ρισκάρει με μια κυβέρνηση που δεν είναι του χεριού του. Το κατεστημένο παρά το γεγονός ότι δεν εμπιστεύεται τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ -γιατί ξέρει πόσο διεφθαρμένοι είναι και ότι κατέστρεψαν την Ελλάδα όσα χρόνια κυβέρνησαν-, τους στηρίζει γιατί τους έχει στο χέρι. Έχουν βάλει τις υπογραφές τους φαρδιά πλατιά στα κείμενα των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων παραχωρώντας εθνική κυριαρχία και οι κομματικοί τους εκπρόσωποι είναι στις λίστες των σκανδάλων όπως π.χ. της SIEMENS. Αυτοί που μας έφεραν ως εδώ έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτούν με τους προστάτες τους για το καλό του ελληνικού λαού.
Η επιστράτευση από τη ΝΔ του φόβου, της εμφυλιοπολεμικής προπαγάνδας, η «συσπείρωση» της δεξιάς παράταξης με τις βιαστικές μεταγραφές την μνημονιακής ακροδεξιάς (Βορίδης, Γεωργιάδης) και των ακραίων μνημονιακών νεοφιλελεύθερων (κ. Μπακογιάννη), οι δηλώσεις ιδεολογικής συγγένειας της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή (του τ. περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη) και κυρίως των απειλών για έξοδο από το ευρώ αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απόδειξη ότι η ΝΔ έχει απομακρυνθεί από τον κεντρώο χώρο και δεν είναι σε θέση να βγάλει την χώρα από την κρίση με δικές της θετικές προτάσεις. Το μοναδικό της επιχείρημα είναι η κινδυνολογία και η αρνητική προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Το παιγνίδι της ΝΔ με τον φόβο και την δήθεν επιστροφή στην δραχμή είναι ανεύθυνο και εθνικά επικίνδυνο όπως ήταν παλιότερα οι δηλώσεις Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου περί Τιτανικού. Έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται αρνητικό κλίμα για τον τουρισμό και να αποσύρονται καταθέσεις από τις ελληνικές τράπεζες. Η ΝΔ βάζει πάνω από το εθνικό, το στενά κομματικό της συμφέρον.
Η μόνη δύναμη που μπορεί σήμερα να εγγυηθεί την ομαλότητα εντός ευρωζώνης, την δημοκρατία, την ανάπτυξη χωρίς διαπλοκή, την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Ο άφθαρτος και εκτός κυκλωμάτων διαφθοράς ΣΥΡΙΖΑ, θα αποκαταστήσει την αξιοκρατία στο κράτος, θα μειώσει στο μισό τους υπουργικούς μισθούς και τα προνόμια των βουλευτών, θα απονείμει δικαιοσύνη ενάντια στα τρωκτικά της διαφθοράς που ληστεύουν το δημόσιο. Η στήριξη των κοινωνικά αδύναμων πολιτών (ανέργων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων) με κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα επεξεργασμένο από ένα έμπειρο οικονομικό επιτελείο, είναι η πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ λέει ψέματα όταν λέει ότι θα προχωρήσει σε ανακούφιση των αδύναμων, γιατί το πρόγραμμα της είναι δεσμευμένο με την υπογραφή του Μνημονίου που προβλέπει συνέχιση της λιτότητας για τους αδύναμους, χωρίς να λέει λέξη για φορολόγηση του πλούτου. Επιπλέον, ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ διαθέτουν αξιοπιστία ότι θα κάνουν αυτά που επαγγέλλονται, όπως έκαναν στο παρελθόν. Υπόσχονται σαν «τζάμπα μάγκες» επαναδιαπραγμάτευση, πατώντας πάνω στην αντιμνημονιακή ψήφο του λαού στις 6 Μάη που καταψήφισε τους ίδιους. Προσπαθούν να διορθώσουν την ψήφο του ελληνικού λαού και να επαναφέρουν με τερτίπια δήθεν οικουμενικών κυβερνήσεων «συνευθύνης» το μνημόνιο από το παράθυρο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια». Λέει ειλικρινά στον λαό ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά δεσμεύεται ότι θα προσπαθήσει να αντιστρέψει και να ανορθώσει την πορεία της χώρας. Έχει όλη την αξιοπιστία για να το πράξει, γιατί το έχει αποδείξει ως μαχητική και συνεπής αντιπολίτευση. Αν δεν το κάνει, ξέρει ότι θα κριθεί πολύ αυστηρά από τον ελληνικό λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει περιθώρια να αποτύχει.
Την Κυριακή νικάμε τον φόβο. Προτιμάμε ένα δυνατότερο και ωραιότερο συναίσθημα: Την ΕΛΠΙΔΑ. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει στην ιστορία του ότι δεν φοβάται. Είναι ένας προοδευτικός λαός που τα έχει βάλει με ισχυρούς και έχει νικήσει. Αυτή την φορά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η Μνημόνιο και καταστροφή με τη ΝΔ, η εθνική ανασυγκρότηση και κοινωνική επιβίωση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα μας έχει ανάγκη από άμεση αλλαγή πολιτικού προσωπικού. Δεν αντέχει άλλο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αποτελούν παρελθόν.
Στις προηγούμενες εκλογές το πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα ξύπνησε. Στις 17 Ιούνη το πειραματόζωο σηκώνεται πάνω και προχωρά μπροστά.
Την Δευτέρα 18 Ιούνη θα έχουμε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: