Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

4 χρόνια σε αυτή την πόλη.

Στο νεοφιλελεύθερο ταξικό παιχνίδι που παίζεται σε βάρος των εργαζομένων για την με κάθε τρόπο και μέσο υποταγή τους στο Μνημόνιο και την Κυβέρνηση, μπήκε ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, που έχει εκτραφεί με ευθύνη και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ .
Ο χρόνος κατά τον οποίον «εμφανίστηκε», η (από κάθε άποψη) κατάπτυστη «επιχειρησιακή» Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ( ΣΣΕ) δεν είναι τυχαίος, καθώς από μέρα σε μέρα αναμένονται οι κυβερνητικές νομοθετικές διατάξεις για την αποδυνάμωση και εν τέλει κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, μέσα από την υπερίσχυση κατώτερων μισθολογικά επιχειρησιακών ΣΣΕ.
Στην προσπάθεια αυτή συνδράμουν (άραγε με τι αντάλλαγμα;) οι πρόθυμοι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές, φτιάχνοντας κλίμα υποταγής των εργαζομένων .

Με αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα και την υποστήριξη των υποψηφίων του Κυβερνώντος κόμματος θα έρθουν να ξεζουμίσουν πάλι τους πολίτες , ξεκινώντας από την αιρετή περιφέρεια και τους δήμους.

Ήδη ο Δήμος μας ξεκίνησε με τις απολύσεις 25 συμβασιούχων στην ΔΕΥΑΡ. Σίγουρα , με τον «Καλλικράτη» θα ακολουθήσουν απολύσεις και άλλων εργαζόμενων στους ΟΤΑ.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης δεν μας λέει αν προτίθεται να αυξήσει δημοτικά τέλη , το τιμολόγιο του νερού κλπ.

Τα έργα που έχουν μείνει πίσω και με δεδομένη τη μείωση των χρημάτων προς τους Δήμους , πως θα τα συνεχίσει ;

Τα τραπεζάκια που έχουν κατακλύσει τα πεζοδρομία και τους δρόμους δεν πρόκειται να φύγουν εφόσον υπάρχουν και υποψήφιοι του κ. Δημάρχου που κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Οι πεζοί και οι μητέρες με τα καροτσάκια θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν με το φόβο του ατυχήματος.

Η καθαριότητά του κέντρου (Αρκαδίου) μάλλον κακή, εφόσον ο κεντρικός δρόμος μόλις κλείσουν τα μαγαζιά είναι γεμάτος με σκουπίδια , με αποκορύφωμα το Μουσείο που περιβάλλεται από ένα λόφο σκουπιδιών μέχρι το πρωί που περνά το απορριμματοφόρο. Επίσης από τη Μητρόπολη έφυγαν οι κώλωνες της ΔΕΗ και έμεινα οι σωροί των σκουπιδιών.

Η πλατεία Μικρασιατών χωρίς καμιά φύλαξη . Η Δημοτική Αστυνομία με ελλιπές προσωπικό.

Ο κάθε ένας κάνει ότι θέλει, στου Κόρακα την Κάμαρα μπροστά από το ξενοδοχείο υπάρχουν φανάρια κυκλοφορίας, ενώ το σχολείο πιο κάτω δεν έχει.

Ο δακτύλιος το καλοκαίρι θα έπρεπε να λειτουργεί σωστά και όχι να είναι γεμάτη η παλιά πόλη με μηχανάκια και οι μπάρες να χρειάζονται κάποιες μέρες για να λειτουργήσουν. Επίσης και οι άδειες για την είσοδο στην παλιά πόλη θα έπρεπε να δίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια.

Στο εμπορικό κέντρο της πόλης δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε να σχεδιάζεται νέο πάρκινγκ αλλά να υπάρχουν περιφερειακά πάρκινγκ εκτός της πόλεως και ένα καλό δίκτυο οικολογικών mini –bus.

H τουριστική προβολή του Δήμου να γίνει πιο συστηματική και πιο δυναμική και να συμβάλουν σ’ αυτήν και οι επιχειρηματίες του τουρισμού.

Η απόφαση μου να συμμετέχω σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου οφείλεται στο ότι θέλω να συμβάλω- και μέσα από το θεσμό της Αυτοδιοίκησης – στην προώθηση των προβλημάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων και να βοηθήσω στην προκοπή του Δήμου και των συμπολιτών μας. Ήδη συμμετέχω σαν αντιπρόσωπος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων στην επιτροπή τουρισμού του Δήμου. Και σαν Γραμματέας στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχω δώσει δείγματα γραφής στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μου , εισπράττοντας βέβαια και το προσωπικό κόστος ( άνεργος για όλη τη φετινή σεζόν επειδή «δημιουργούσα πρόβλημα» στην επιχείρηση) .

Μανώλης Δρυγιαννάκις
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: