Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Νέες μεθοδεύσεις αποκλεισμού της Αριστεράς από δημοτικές επιτροπές.

Πληθαίνουν τα περιστατικά αποκλεισμού της αριστεράς από τις δημοτικές επιτροπές με ευθύνη της μείζονος αντιπολίτευσης. Μετά την Κατερίνη, άλλα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στο Ρέθυμνο και τη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα. Οι αποκλεισμοί μεθοδεύονται μέσω της ρύθμισης του "Καλλικράτη" που προβλέπει ότι οι έδρες που αναλογούν στην αντιπολίτευση πληρώνονται με ψηφοφορία μόνο μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Τόσο η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου όσο κι η Λαϊκή Συσπείρωση αποκλείστηκαν από τις επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής, καθώς οι δύο παρατάξεις της Δεξιάς, με επικεφαλής τους Ν. Νίνο και Κ. Μαθιουδάκη, μοίρασαν μεταξύ τους τις έδρες που αναλογούν στην αντιπολίτευση, από τρεις σε κάθε επιτροπή. "Οι εκπρόσωποι του δικομματισμού στον Δήμο πρέπει να αρχίσουν να συνηθίζουν με την ιδέα της παρουσίας της αριστεράς στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας" επισημαίνει ο επικεφαλής της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών, Γ. Βλαστός.

Στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης μοίρασαν μεταξύ τους τις έξι έδρες των επιτροπών αποκλείοντας τη "Δύναμη Πολιτών". "Φαίνεται πως και μετεκλογικά η συγκρότηση και δράση της 'Δύναμης Πολιτών' ενοχλεί κάποιους και γι' αυτό επιχειρούν να την φιμώσουν" τονίζει η δημοτική παράταξη κι επισημαίνει ακόμα ότι "τις δύο από τις τρεις παρατάξεις στηρίζουν δυνάμεις (Δημοκρατική Αριστερά και ΚΚΕ) που ζητούν την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Στην προκειμένη περίπτωση όμως απέδειξαν πως όταν διαθέτουν την πλειοψηφία δεν την εφαρμόζουν".

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: