Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η Εναλλακτική Κίνηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της 18.07.2011 η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου έθεσε προ ημερησίας διάταξης το θέμα της πρόσφατης περιβαλλοντικής ρύπανσης στην Σκαλέτα Ρεθύμνου.
Ο δημοτικός σύμβουλος της «Εναλλακτικής Κίνησης», Μιχάλης Ανδρουλάκης ζήτησε από την δημοτική αρχή να ενημερώσει το Δ.Σ. για την ρύπανση στην θαλάσσια περιοχή της Σκαλέτας. Ζήτησε να κατονομαστούν τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις που ρυπαίνουν την περιοχή και το Δ.Σ. να ζητήσει την ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης. Η παραπάνω πρόταση δεν έγινε δεκτή από την δημοτική αρχή (ούτε και από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης), κάτι που αποδεικνύει τον «επικοινωνιακό» και «μετέωρο» χαρακτήρα της καταγγελίας που έγινε από την δημοτική αρχή. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της έλλειψης βιολογικών καθαρισμών και αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνης και ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση στο Δ.Σ. για να τρέξει το σημαντικό αυτό θέμα.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. ο δημοτικός σύμβουλος της «Εναλλακτικής Κίνησης», Μιχάλης Ανδρουλάκης επεσήμανε τα παρακάτω:
• Για την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Ρεθύμνης.
Υπερψήφισε την παραλαβή της μελέτης και ζήτησε η κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου να λάβει υπ’ όψιν της τους γύρω οικισμούς, την αύξηση του πληθυσμού της πόλης (όπως καταγράφτηκε στην φετινή απογραφή) και να έχει ορίζοντα 35ετίας. Να αναζητηθούν νέοι χώροι στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου με επέκταση του σχεδίου πόλης και με δέσμευση ζωνών γι’ αυτό τον σκοπό. Να υπάρξει πολιτική αποθάρρυνσης της χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων. Να αναπτυχθούν στο Ρέθυμνο «πράσινες» δημοτικές/δημόσιες αστικές συγκοινωνίες και να διερευνηθεί άμεσα από τον Δήμο η δυνατότητα ένταξης τους για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Δεσμεύτηκε ότι σύντομα η Εναλλακτική Κίνηση θα καταθέσει αναλυτική πρόταση για το κυκλοφοριακό του Ρεθύμνου.
• Για την διοργάνωση από τον Δήμο Ρεθύμνης της παρουσίασης βιβλίου της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη
Καταψήφισε την έγκριση κονδυλίου από το Δ.Σ. για την διοργάνωση από τον Δήμο Ρεθύμνης παρουσίασης βιβλίου της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Επεσήμανε ότι ειδικά σε εποχές που οι δημότες επιβαρύνονται με τα βάρη του Μνημονίου, είναι σημαντικότερο να δίνονται κονδύλια από τον Δήμο όχι για δημόσιες σχέσεις, αλλά για την ενίσχυση τοπικών πολιτιστικών δράσεων, που συχνά η δημοτική αρχή αρνείται να επιχορηγήσει, ιδιαίτερα στους οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνης.


Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: