Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Ο επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου Γιώργος Βλαστός έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η δήλωση μου στις 31/01/2012 «ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι υπάρχουν και οι άστεγοι» που παρουσιάστηκε από κάποιους ως υπονόμευση του θεσμού του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού, δεν στρεφόταν κατά του καρναβαλιού, αλλά ήθελε να επιστήσει την προσοχή της τοπικής κοινωνίας και της δημοτικής αρχής στο θέμα της καθυστέρησης και της μη αντιμετώπισης του θέματος των αστέγων συμπολιτών μας, που είναι αποτέλεσμα της φτωχοποίησης της κοινωνίας λόγω Μνημονίων (για του λόγου το αληθές παραθέτω φωτογραφία αστέγου που κοιμάται στην κεντρική οδό Μοάτσου, τραβηγμένη στις 19/02/2012, ώρα 22:53). Δεν βάζουμε το καρναβάλι σε αντιπαράθεση με κάποιο κοινωνικό πρόβλημα του Δήμου, αλλά θέλαμε να τονίσουμε το γεγονός της απραξίας της δημοτικής αρχής, με το λογικό επιχείρημα ότι εφ’ όσον ο Δήμος ξοδεύει χρήματα για το καρναβάλι, πρέπει να έχει την ευαισθησία να ξοδεύει και για τους αστέγους. Νομίζω ότι ήταν σαφές.

Όπως τονίσαμε και στην πρόσφατη συνάντηση μας με την οργανωτική επιτροπή του καρναβαλιού, η «Εναλλακτική Κίνηση» στηρίζει τον θεσμό του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού που είναι μια λαϊκή γιορτή, που προβάλλει την πόλη, ενισχύει την τοπική οικονομία σε δύσκολους καιρούς και με την σάτιρα και το γλέντι λειτουργεί αντικαταθλιπτικά στους χαλεπούς καιρούς του μνημονίου και της κρίσης. Επίσης θεωρούμε σημαντικές τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης των ομάδων του καρναβαλιού. Για φέτος, ζητήσαμε λόγω κρίσης ο Δήμος να διαθέσει λιγότερα χρήματα από πέρυσι για το καρναβάλι χωρίς αυτό βέβαια να θέτει σε κίνδυνο την διοργάνωση του. Σημειώνουμε ότι στον Δήμο της Πάτρας φέτος η επιχορήγηση του Δήμου για το πατρινό καρναβάλι μειώθηκε αισθητά.
Για πάνω από ένα χρόνο στον Δήμο Ρεθύμνου έχουν λόγο και παρουσία οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και οικολογίας με άποψη για όλα τα τοπικά ζητήματα του Ρεθύμνου. Οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται να στραφούν οι φίλοι του καρναβαλιού εναντίον κάποιων δήθεν «υπονομευτών» του, είναι τουλάχιστον ατυχής και δεν πρόκειται να βρει ακροατές. Οι δημοτικές παρατάξεις και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διατυπώνουν τη γνώμη τους για την δημοτική πολιτική και σε σχέση με το καρναβάλι και αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως «τυχάρπαστη μικροπολιτική». Καλό θα είναι να μην παρασύρονται κάποιοι από «άνωθεν μικροπολιτικές σειρήνες» (για να αναφερθούμε και στην Οδύσσεια που είναι ο συμβολισμός του φετινού καρναβαλιού), ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.
Καλό Καρναβάλι σε όλους και καλή Λευτεριά!»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: