Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η "Εναλλακτική Κίνηση" οργανώνει στο Ρέθυμνο την καμπάνια "Ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο" της "Αλληλεγγύης για όλους"



Στις μέρες μας, το λάδι για χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, έχει γίνει είδος πολυτελείας. Εμείς στον ελαιοπαραγωγικό Νομό Ρεθύμνου που φροντίζουμε τις ελιές, μαζεύουμε τους καρπούς της, παράγουμε το λάδι και ξέρουμε καλύτερα απ’ όλους πόσο πολύτιμο είναι, μπορούμε να συμβάλλουμε άμεσα και να γίνουμε κρίκος στην αλυσίδα αλληλεγγύης που οργανώνεται σε όλη τη χώρα.

Διαθέτοντας ακόμα και ένα μόνο μπουκάλι λάδι, συμβάλλουμε άμεσα στο να υπάρχει λάδι στο τραπέζι του κάθε συνανθρώπου μας που το έχει απόλυτη ανάγκη.

Η «Αλληλεγγύη για όλους» (www.solidarity4all.gr/) είναι μια συλλογικότητα που επιδιώκει να διευκολύνει τις υπάρχουσες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα (κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, συλλογή τροφίμων και κοινωνικά παντοπωλεία, χωρίς μεσάζοντες, υποστηρικτικά μαθήματα κ.λπ.) κατ’ αρχήν καταγράφοντας όλα τα εγχειρήματα και ανταλλάσσοντας εμπειρίες και «τεχνογνωσία». Επίσης επιχειρεί να ενισχύσει όλα τα υπάρχοντα εγχειρήματα με κάθε δυνατό τρόπο (εφοδιασμό με υλικά και ανθρώπους, οικονομική στήριξη, αλληλοκάλυψη αναγκών κ.λπ.).

Παράλληλα η «Αλληλεγγύη για όλους» παίρνει την πρωτοβουλία οργάνωσης πανελλαδικής καμπάνιας «ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο» και απευθύνει έκκληση στους ελαιοπαραγωγούς και τα ελαιοτριβεία να συμμετάσχουν.

Η δημοτική κίνηση «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» παίρνει την πρωτοβουλία να συμμετάσχει και να συμβάλλει στην οργάνωση της καμπάνιας στο Νομό Ρεθύμνου και σας προτρέπουμε να συμμετέχετε τόσο οι ίδιοι όσο και να εμπλέξετε κι άλλους σε αυτή την προσπάθεια.

Οι ποσότητες που θα συγκεντρωθούν, με δικά μας μέσα, αφού πιστοποιηθούν, θα διατεθούν σε ήδη καταγεγραμμένα νοικοκυριά που το έχουν απόλυτη ανάγκη, είτε στις περιφέρειες όπου συλλέχθηκε είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Για να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε καλύτερα την καμπάνια «ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο» στο Ρέθυμνο, καλούμε όποιον/α ενδιαφέρεται να βοηθήσει σε μια πρώτη συζήτηση την Παρασκευή 7/12 στις 7 μμ στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρεθύμνου στην οδό Ζυμβρακάκη 5, 1ος όροφος, στο Ρέθυμνο (Τηλ.: 28310 30000, Φαξ: 28310 30030, Κινητό: 697 4077909, e-mail: syriza.rethymnou@gmail.com).
      
ΡΕΘΥΜΝΟ, 06/12/2012                ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: