Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ FAST TRACK ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ-ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Ο επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου» με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου της 21/12/2012 έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η άσχημη πορεία του Δήμου Ρεθύμνου όπως και όλων των Δήμων της χώρας μας ανησυχεί, λόγω της οικονομικής κατάρρευσης, των διαθεσιμoτήτων/απολύσεων προσωπικού και του ξεπουλήματος δημοτικής περιουσίας (βλ. Λιμάνι) που έχει ήδη μπει εμπρός από την τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Σ’  αυτήν την κατάσταση επιβάλλεται η συζήτηση για τα παραπάνω στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να οργανωθεί η αντίδραση του Δήμου, των εργαζομένων του και όλων των δημοτών στην εξαφάνιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους που στηρίζεται από αυτήν.

Αντ’ αυτού η δημοτική αρχή –επιμένει στην συμβιβαστική γραμμή της ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ικής πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Κρήτης-, δεν διεκδικεί τίποτα, δεν κινητοποιεί την κοινωνία του Ρεθύμνου και ασχολείται με την επικοινωνιακή παρουσίαση έργων στις εφημερίδες που, είτε δεν θα γίνουν ποτέ επί Μνημονίου, είτε υπολείπονται από τις ανάγκες της πόλης. Η δημοτική αρχή συνεχίζει να εισάγει στις συνεδριάσεις του ΔΣ σημαντικά θέματα χωρίς καμία διαβούλευση, όπως το τριετές Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ όγκου 548 σελίδων(!), δίνοντας στους δημοτικούς συμβούλους χρόνο μόλις μιάμιση μέρα για να τα μελετήσουν. Φαίνεται ότι η δημοκρατία στον Δήμο Ρεθύμνου έχει γίνει διαδικασία fast track!


 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                  ΡΕΘΥΜΝΟ, 20/12/2012

Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: