Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ο Δήμος Ρεθύμνου δεν σχεδίασε και δεν προκήρυξε, γιατί δεν ήθελε το ΕΣΠΑ για αντικατάσταση των παλιών ρυπογόνων οχημάτων με «πράσινα» νέας τεχνολογίας, χάνοντας την ευκαιρία για εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Ο Γιώργος Βλαστός επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της «Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου» έκανε το παρακάτω σχόλιο για την απάντηση του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη (http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,80164,0,0,1,0 από 27/3/13) που αφορά σε ανακοίνωση μας (http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,80082,0,0,1,0 από 23/3/13) για την μη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ από την δημοτική αρχή του Ρεθύμνου, για την αντικατάσταση των ρυπογόνων οχημάτων του Δήμου με οχήματα «πράσινης» τεχνολογίας:
"Όσον αφορά στους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη προς εμάς περί «άγνοιας», «ανευθυνότητας» και «πράσινων αλόγων» δεν τους επιστρέφουμε, διότι εμάς δεν μας χαρακτηρίζει ούτε η αλαζονεία ούτε και η πολιτική απρέπεια, κατάλοιπα των πάλαι ποτέ παντοδύναμων περιόδων του κόμματος του κ. Δημάρχου, που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Εμείς θα απαντήσουμε χωρίς χαρακτηρισμούς επί της ουσίας του θέματος και επισημαίνουμε ότι ο κ. Δήμαρχος στην απάντηση του δεν έχει δίκιο, διότι:
Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων ανά περιφέρεια και των δράσεων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ είναι ευθύνη της ίδιας της Περιφέρειας. Και βέβαια, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, έκανε το πρόγραμμα αντικατάστασης των ρυπογόνων με «πράσινα» οχήματα επειδή το σχεδίασε, το προκήρυξε και το χρηματοδότησε. Ο Δήμος Ρεθύμνου, δεν το έκανε, επειδή δεν το σχεδίασε και δεν το προκήρυξε, γιατί δεν το ήθελε.
Άρα σαφώς ο Δήμος Ρεθύμνου μπορούσε να διεκδικήσει την ένταξη του σε αυτό το πρόγραμμα και να ωφεληθεί το δημοτικό ταμείο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από εξοικονόμηση καυσίμων και το περιβάλλον, αντί να αναλώνεται σε έργα του ΕΣΠΑ με αμφίβολα αναπτυξιακά οφέλη και μάλιστα με πολύ χαμηλή απορροφητικότητα της τάξης μόνο του 9,5%.

Παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια του Δημάρχου ότι δήθεν αξιοποιείται το ΕΣΠΑ στο Ρέθυμνο, η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Η αποκάλυψη που κάναμε για την μη αξιοποίηση απόκτησης «πράσινων» οχημάτων, σίγουρα τον ενόχλησε αλλά δεν είναι η μοναδική, γι’ αυτό συνιστούμε ψυχραιμία.
Το Ρέθυμνο χρειάζεται μια νέα αντιμνημονιακή δημοτική αρχή που δεν θα υποτάσσεται στις μνημονιακές επιλογές, δεν θα αφήνει καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για την ανάπτυξη του τόπου και ταυτόχρονα θα υπερασπίζεται την κοινωνία από τις επιπτώσεις της κρίσης. Σε όλα αυτά η δημοτική αρχή Μαρινάκη έχει αποτύχει. Ο ρεθυμνιώτικος λαός είναι αυτός που θα κρίνει ποιος αγωνίζεται και λέει τα πράγματα με το όνομα τους και ποιος τον κοροϊδεύει με επικοινωνιακά κόλπα για να κρατηθεί στην εξουσία".
Ρέθυμνο, 28/03/2013

Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: