Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ανοιχτό κάλεσμα για την ανατροπή στον Δήμο Ρεθύμνου απευθύνει από την ολομέλεια της η "Εναλλακτική Κίνηση"

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ με την συνέντευξη του Γιώργου Βλαστού επικεφαλής δημοτικού συμβούλου της "Εναλλακτικής Κίνησης" στον ρ/σ Team Fm που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κρητική Επιθεώρηση" της 19/4/2013 και αφορά στην συζήτηση και τους στόχους που τέθηκαν στην ολομέλεια της "Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου" που έγινε στις 17/04/2013 στο Ρέθυμνο.



Ακολουθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

Κάλεσμα συνεργασίας από την "Εναλλακτική Κίνηση"
19/04/13

Κάλεσμα σε δυνάμεις και πολίτες που είναι κοντά στις θέσεις της Εναλλακτικής Κίνησης για να συγκροτήσουν μία νέα δύναμη ενόψει των δημοτικών εκλογών απευθύνει ο επικεφαλής της κίνησης, Γιώργος Βλαστός, μετά και την πραγματοποίηση της ολομέλειας της κίνησης το βράδυ της Τετάρτης.

Στόχος της «Εναλλακτικής Κίνησης» είναι να δημιουργηθεί μία συγκροτημένη προσπάθεια που θα περιλαμβάνει πολίτες από όλους τους χώρους, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, με στόχο την ανατροπή της σημερινής κατάστασης στο δήμο. Ο επικεφαλής της δημοτικής αυτής κίνησης, δηλαδή ο υποψήφιος δήμαρχος, θα προκύψει μέσα από εσωτερικές διαδικασίες. «Συμφωνήσαμε ότι ο επικεφαλής θα συζητηθεί πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2014 και άρα είναι ένα θέμα που παραμένει ανοικτό», είπε ο σημερινός επικεφαλής της Εναλλακτικής Κίνησης, Γιώργος Βλαστός.

«Για πρώτη φορά η Εναλλακτική Κίνηση βάζει θέμα ανατροπής στο δήμο Ρεθύμνου και αυτός είναι ο βασικός στόχος που θέτει η κίνηση. Αυτό δεν μπορεί να γίνει φυσικά μόνο από έναν πολιτικό χώρο. Πρέπει να επιδιώξουμε μία ευρεία συστράτευση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του Ρεθύμνου, δυνάμεων ηθικών που δεν έχουν εμπλακεί σε καταστάσεις διαπλοκής, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, με σκοπό τη συγκρότηση ενός ευρέος ψηφοδελτίου νίκης και ανατροπής στο δήμο Ρεθύμνου. Ταυτόχρονα έχουμε συγκροτήσει επιτροπές για επεξεργασία και συνδιαμόρφωση με τους πολίτες και τους φορείς του Ρεθύμνου ενός προγράμματος ανασυγκρότησης του δήμου, δηλαδή τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής στην οποία θα συμμετέχει η Εναλλακτική Κίνηση», είπε ο κ. Βλαστός.

Η ολομέλεια έθεσε και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην προσπάθεια, ενώ ο κ. Βλαστός πρόσθεσε: «Θέλουμε μία μαζική κίνηση με κάποια χαρακτηριστικά που θέτουμε, όπως είναι το θέμα της ανάπτυξης με κατεύθυνση υπέρ των πολιτών και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Δηλαδή δεν μπορεί να έρθει σε αυτήν την προσπάθεια κάποιος ο οποίος είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Ρεθύμνου ή δεν παίρνει καθαρή θέση πάνω σε αυτό. Το δεύτερο σημαντικό σημείο είναι η υπεράσπιση της κοινωνίας, δηλαδή το να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις ως δημοτικό σύστημα στο να υπερασπιστούμε τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το τρίτο είναι η βελτίωση της δημοκρατίας, το να ανεβάσουμε τη δημοκρατία στην πόλη σε ένα παραπάνω επίπεδο, είτε είναι αυτό δημοτικό συμβούλιο, είτε είναι συμμετοχή λαϊκή του κόσμου στις αποφάσεις».

Ο κ. Βλαστός σημείωσε ότι τα στελέχη της «Εναλλακτικής Κίνησης» είναι σε διαρκή επαφή με πολίτες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της κίνησης, στα δύο χρόνια παρουσίας της στο δημοτικό γίγνεσθαι.


Μιλώντας στον Team FM σημείωσε: «Το θετικό που βγαίνει από τα δύο χρόνια είναι ότι κατά τη γνώμη μας η «Εναλλακτική Κίνηση» κατάφερε μέσα σε δύσκολες συνθήκες να εκπροσωπηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου και να καταφέρει να αναδειχθεί σε ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση στο δήμο με τις παρεμβάσεις που έκανε και με τη θεματική που έθετε, που ήταν σε μία κατεύθυνση υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος και των συμφερόντων των αδύναμων συμπολιτών μας».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επικρίνει τη σημερινή δημοτική αρχή για την πολιτική που εφαρμόζει, τονίζοντας ότι «η σημερινή δημοτική αρχή παρουσιάζει ταύτιση με μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες φυσικά έχουν αντίκτυπο και στην καθημερινότητα του δημότη, είτε είναι ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών, είτε είναι μείωση χρηματοδότησης, είτε είναι το θέμα των απορριμμάτων. Όλα αυτά, μαζί με την πολιτική συγκυρία, πιστεύω ότι θα δώσουν μία ώθηση, αρκεί ο κόσμος να καταλάβει ότι πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια του και όχι να περιμένει από κάποιους άλλους, είτε είναι δήμαρχοι είτε είναι δημοτικοί σύμβουλοι, να λύσουν τα προβλήματά του».


Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: