Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Απάντηση της Συντονιστικής Γραμματείας της «Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου», στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ρεθυμνιώτικα Νέα» της 1/6/2013 με τίτλο «Προ-Εκλογικές διεργασίες»

Προς την εφημερίδα «Ρεθυμνιώτικα Νέα».

Παρακαλούμε για δημοσίευση του παρακάτω σχολίου-απάντησης της Συντονιστικής Γραμματείας της δημοτικής παράταξης «Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου», στο δημοσίευμα σας με τίτλο «Προ-Εκλογικές διεργασίες» της εφημερίδας «Ρεθυμνιώτικα Νέα» της 1/6/2013.

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε σχετικά με το ρεπορτάζ των «ΡΝ», «Προ-Εκλογικές διεργασίες» που αναφέρεται στις υποψηφιότητες για τον Δήμο Ρεθύμνου, ότι αποτελεί πάγια τακτική δημοκρατικής λειτουργίας της «Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου» η επιλογή κάθε φορά του επικεφαλής της «Εναλλακτικής Κίνησης» και υποψηφίου Δημάρχου Ρεθύμνου πριν τις δημοτικές εκλογές να γίνεται μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και όχι μέσα από κλειστές συγκεντρώσεις παραγόντων, όπως π.χ. μας έχουν συνηθίσει άλλες δημοτικές παρατάξεις που λειτουργούν με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο. Οι δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες είναι στο DNA της δικής μας Αριστεράς και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας υπόδειξης υποψηφίου αλλά ως πλεονέκτημα.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και στην πορεία για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014. Η «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» θα είναι παρούσα και επιδιώκει να συγκροτηθεί ένα πλατύ ενωτικό αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο έντιμων κοινωνικών-πολιτικών δυνάμεων με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, με στόχο την ανατροπή στον Δήμο Ρεθύμνου. Η ανταπόκριση του ρεθυμνιώτικου λαού στο ανοιχτό κάλεσμα αυτό, θα καθορίσει και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, τα οποία φυσικά θα τεθούν υπό έγκριση με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες στα μέλη και τους φίλους της Κίνησης πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Η αναγνώριση της ευπρόσωπης παρουσίας της «Εναλλακτικής Κίνησης» στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι καθολική και η στήριξη των δύο δημοτικών συμβούλων της Κίνησης και φυσικά του επικεφαλής της Γιώργου Βλαστού είναι δεδομένη.

Αυτό όμως που προέχει τώρα πέρα από πρόσωπα, είναι η περαιτέρω επεξεργασία ενός προγράμματος παραγωγικής-κοινωνικής ανασυγκρότησης για τον Δήμο Ρεθύμνου, στην βάση του οποίου θα γίνουν οι συγκλίσεις και οι συνεργασίες με τις πιο έντιμες, δυναμικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις του τόπου ανεξάρτητα από την κομματική προέλευση καθενός. Με την έννοια αυτή θεωρούμε ανακριβές το σχόλιο σας και σας ενημερώνουμε ότι όλα τα στελέχη της «Εναλλακτικής Κίνησης» θα συστρατευτούν σε αυτήν την προσπάθεια και θα αξιοποιηθούν με τον πιο δημοκρατικό και αποτελεσματικό τρόπο.

04/06/2013     

Η Συντονιστική Γραμματεία της «Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου»
Αποστολή / Αποθήκευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: