Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τι μας είπε ο Πρωθυπουργός στη διακαναλική του συνέντευξη

Τις τελευταίες μέρες το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού γύρω από το διακύβευμα των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Αποκορύφωμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν η διακαναλική συνέντευξη που προκλητικά και αντιδημοκρατικά παραχώρησε ο πρωθυπουργός την Κυριακή. Το στίγμα δόθηκε με διατυπώσεις όπως "ο συναγερμός δεν έχει λήξει", "κρούω τον κώδωνα του κινδύνου" και "βρισκόμαστε ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης". Ο κ. Παπανδρέου με πρωτόγνωρο κυνισμό, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και με ύφος δασκάλου που απευθύνεται στους άτακτους μαθητές του, προσπάθησε να μας πείσει για το πόσο κρίσιμο είναι για την σωτηρία της χώρας να ενισχυθούν οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, για να γίνει ακόμα πιο πειστικός, επικαλέστηκε και τον μπαμπούλα των αγορών και πως αυτές θα μας τιμωρήσουν στην περίπτωση που δεν κάτσουμε ήσυχα και καταψηφίσουμε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ανακοινώθηκε από την Eurostat η αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος για το 2009 ώστε να πιέσει η τρόικα για περισσότερα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού προκειμένου να φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς τους δανειστές μας.

Ο κ. Πρωθυπουργός σε αυτή τη χρονική στιγμή επιλέγει να καταφύγει για μια ακόμη φορά στην τόσο γνώριμή του τακτική των ψευτοδιλημμάτων, απειλώντας και καλώντας τον ελληνικό λαό να στηρίξει τις παρατάξεις και τους επικεφαλής που έχουν το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας έτσι τον ίδιο ώστε να μπορέσει μετά τις 14 Νοέμβρη να εξαπολύσει ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα και τις ζωές μας, βαθαίνοντας περισσότερο την εφαρμογή του Μνημονίου. Καλεί όλους εμάς να γίνουμε με την ψήφο μας συνένοχοι σε ένα έγκλημα που έχει για θύματα εμάς τους ίδιους.

Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος: "Ή αφήνουμε την προσπάθεια να πάει χαμένη μαζί µε τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού ή χτίζουμε πάνω στην έως σήμερα πορεία µας και την ολοκληρώνουμε". Μόνο που αυτό το μονοπάτι που μας καλεί ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ να βαδίσουμε, το μονοπάτι του Μνημονίου, έχουμε ήδη δει που οδηγεί. Θέσεις εργασίας που χάνονται. Νοικοκυριά που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες. Νοσοκομεία και σχολεία που υπολειτουργούν, όπως ακριβώς γίνεται και στην πόλη μας με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Όσο πιο πολύ συνεχίζουμε αυτήν την πορεία τόσο θα οδηγούμαστε σε περισσότερη φτώχεια, μεγαλύτερη ανεργία, περαιτέρω διάλυση της παιδείας και της υγείας, κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Από όλα τα παραπάνω αναδεικνύεται με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτό ακριβώς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν και στον δήμο μας οι επικεφαλής των παρατάξεων που στηρίζονται από τον δικομματισμό και τις παραφυάδες του. Οι επικείμενες εκλογές δεν είναι μια από τα ίδια. Σε αυτές τις εκλογές δεν θα κριθεί απλά το μέλλον της πόλης μας και της υπαίθρου της. Έχουν χαρακτήρα πρωτίστως πολιτικό και θα κρίνουν την πορεία ολόκληρης της χώρας για τα επόμενα χρόνια.
Εμείς, ως Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών, προσπαθήσαμε ήδη από την πρώτη στιγμή να βάλουμε αυτό το στοιχείο στην προεκλογική περίοδο επισημαίνοντας ότι τα μεγάλα προβλήματα δε θα λυθούν αν η χώρα δεν ξεφύγει από την οικονομική και πολιτική κατοχή που επιβάλλει το μνημόνιο και θέτοντας ως πρώτο καθήκον μας είναι να είμαστε δίπλα στους πολίτες που αντιστέκονται σε αυτό. Καλούμε τους εκπροσώπους και των άλλων παρατάξεων του δήμου μας να αφήσουν τους στρουθοκαμηλισμούς και να τοποθετηθούν πάνω στα ζητήματα που άνοιξε ο πρωθυπουργός με τις προχθεσινές δηλώσεις του. Καλούμε συγκεκριμένα τον κ. Μαρινάκη, ως υποψήφιο που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, να πάρει επιτέλους θέση πάνω στο θέμα του μνημονίου.
Ο κ. Παπανδρέου έχει δίκιο όταν χαρακτηρίζει το 2011 ως "το δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο" για την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα σηματοδοτήσουν την έναρξη αυτού του νέου γύρου. Η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών καλεί όλους τους Ρεθυμνιώτες να δώσουμε μαζί την μάχη ώστε να κάνουμε την έκπληξη και να τους χαλάσουμε τα σχέδια ήδη από την σέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: